Translate:

Translate »
BulgarianEnglishTurkish
BulgarianEnglishTurkish

Календар

March 2023
M T W T F S S
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪРНИЦА

СЪРНИЦА – МЯСТО ЗА ПРИКАЗНА ПОЧИВКА СРЕД НЕСРАВНИМА РОДОПСКА КРАСОТА

     Разположен на брега на един от най-красивите язовири, в подножието на величествената Родопа планина, град Сърница попада в един от най-красивите райони в Западните Родопи.

      Град Сърница е едно от местата в Родопите, които неминуемо трябва да се посетят. Съчетава  в себе си красотата на Родопите, заливите на язовира, многобройните пътеки около него, както и живописните островчета, той доставя истинска наслада на всеки отправил поглед към него.

      Пътят към язовира минава през много красиви места, вековно зелени иглолистни гори, обширни поляни, изобилие на крайпътни чешми. Много често нищо неподозираните пътници, минаващи край язовира ахват, смаяни от неговата хубост и непредвидено правят почивка, за да запечатат момента на красивите природни пейзажи. Хората веднъж посетили Сърница, възторжено заявяват, че това е Швейцария на Балканите и се зареждат с положителна енергия и жажда за живот.

     Язовир Доспат се намира на едноименната река в Западните Родопи. Разположен е върху площ от 18 квадратни километра на 1200 метра надморска височина. Дължината му е 19 километра, а широчината към 1 километър. Той е един от най-големите по площи обем язовири в България.

     Посетителите на Сърница биват пленени от вековните зелени гори, кристалните планински ручеи и свежия планински въздух. Магичното кътче на язовира е истинско бижу за любителите на риболова с възможността за богат, разнообразен улов -шаран, пъстърва и кефал , червеноперка и костур са само част от рибното богатство на красивия язовир Доспат.

     През последните години Сърница придобива все по-голяма популярност сред туристическите дестинации. Съчетанието на красива родопска природа, ненадминато родопско гостоприемство и чист родопски въздух способстват за това, като пленяват всеки посетител и оставят в съзнанието му траен отпечатък.

     За желаещите да се откъснат от ежедневното напрежение и да избягат от градската суматоха и стрес. Сърница е идеалната дестинация. Тези, които обичат красотата, спокойствието и чистият въздух на планината, често избират Сърница, като дестинация за летния отпуск.

     Планинският климат в района на град Сърница също способства за определянето на района като една от предпочитаните дестинации за почивка през цялата година. Зимата тук, край язовира е продължителна, но мека, средната температура в най-студените месеци на годината, януари и февруари е от -2 до -4 градуса по Целзий. Средната температура през горещите летни месеци пък достига едва 18 градуса по Целзий.

     Разположението на град Сърница между изумителния рид l и Велийшко-Виденишкия дял още повече способстват за невероятен облик на града и допълват неговото омайно излъчване. Язовир Доспат предлага на гостите си незабравими моменти в сърцето на Родопите. Той пленява безвъзвратно дори случайните минувачи и заражда във всеки неописуемо желание да го зърне още веднъж.

     Сърница е едно от райските кътчетата на Родопа планина, подходящи за вашата незабравима почивка. Къща за гости “Аликанте” е специалното и подходящо място за тази почивка.

TOP